LEGYÉL TE A LEGJOBB

Az eltérő életmódok nagyban befolyásolják a futásod minőségét, mivel meg fog jelenni a hétköznapi mozgásmintád is.

Úgy, mint például ha ülőmunkát végzel a vállak futás közben beesnek, mivel a rövidült mellizom nem működik megfelelően, hátizmok gyengesége miatt pedig kihozza jobban az izomegyensúly megbomlását, ami sérüléshez fog vezetni.

A jó futómozgásban meg kell tartani a helyes testtartást, lépésszámot úgy, hogy a technikád javulni tudjon és elérd célod. Tehát, hogy energiagazdaságosabb futómozgásra legyél képes.
Életstílusodhoz illeszkedően növelni kell azoknak az izmoknak a fáradással szembeni ellenálló képességét, amelyek futás alapját adják. Programunk által futóspecifikus erősítő gyakorlatokat fogsz elsajátítani a megfelelő mobilizáló gyakorlatok mellett..

ERŐ

Programmal erős, kiegyensúlyozott izmokat fejlesztünk az ízületek körül és lehetővé tesszük, hogy erős, stabil, a futáshoz illeszkedő izombázist alakíts ki. Így képes leszel több energiát termelni, hogy gyorsabban fuss egyre hosszabb távokon.

MOZGÁSTARTOMÁNY

Ha a váll, csípő, térd vagy a boka mozgástartománya korlátozott, akkor az növeli a fájdalom és sérülés valószínűségét. Pilates Center program célja az egész test hatékony mozgástartományának fejlesztése. Ezáltal csökkentve a problémák kialakulásának esélyét.

RITMUS

A jó ritmus alapja a légzés. A helyes légvételt lehetetlen összehangolni a nem megfelelő mozgással, így az már rövid távon fáradáshoz, légzési nehezítettséghez és motiváció csökkenéséhez fog vezetni.

JÓ TESTTARTÁS

A rossz testtartás negatívan befolyásolja a futó képességét arra, hogy hatékonyan és takarékosan tudjon energiát termelni a futás során. Nem megfelelő testtartásban a légcsere a tüdőben sem működik az elvárt szinten és gyorsabb fáradáshoz, futás minőségének romlásához vezet.

STABILITÁS

Az ízületeket stabilizáló izmok akkor fáradnak ki hamarabb, ha stabilizációban felelős segédizmok és főbb izomcsoportok nem képesen hatékony együttműködni. A nem megfelelő izomműködési összhang miatt nagyobb terhelés éri az ízületek alkotóit, úgy mint a szalagokat és az ízfelszíneket borító porcokat. Ez komolyabb és tartósabb problémákhoz és sérülésekhez vezethetnek.