LEGYÉL TE A LEGJOBB

Tenisz rendkívüli koordinációs képességet és mozgáskontrollt igénylő sportág, hiszen egyszerre kell figyelemmel kísérni a labda mozgását, előkészíteni egy precíz és jól kivitelezett, de egyben egy robbanékony mozdulatot.

Szükség van ügyességre, flexibilitásra, erőre, állóképességre és hirtelen felgyorsuló mozdulatok kivitelezésére.

Ezek ellenére mindenki és minden korosztály számára élvezetes kikapcsolódás nyújthat a tenisz, ha sportágra jellemző sérülések megelőzésére sikerül időt és figyelmet szánni. Fontos megelőzni a leggyakrabban előforduló olyan problémákat, amelyek beszűkíthetik a vállak és könyökök mozgástartományát, térd- vagy bokahúzódáshoz vezethetnek és hátfájdalmat okozhat.

Programunk célja, hogy megelőzd vagy megold ezeket sérüléseket azáltal, hogy a sportág specifikusan megerősítésre és stabilizálásra kerüljön a törzsizomzatod működése.

ERŐ

Megfelelő erőt nem lehet kifejteni stabil és kontroláltan működő törzsizomzat nélkül. Programunk célja a tenisz és a hétköznapokhoz egyaránt igazodó stabilizációs fejlesztés. Így megóvhatók lesznek az ízületek sérülései és a sportágra jellemző ízületi kopások úgy, hogy közben energikusabbá válsz és maximálisan ki tudd használni erődet.

ROTÁCIÓ

Tenisz minden mozdulata egy precízen kivitelezett törzscsavarásra épül. Minden sportoló célja, hogy ezt a mozdulatot tökéletesen kivitelezett, megfelelő erővel végrehajtott és a kívánt sebességre fejlesztett módon tudja végrehajtani. Programunkkal a törzsizomzatodat a tenisz számára funkcionális, tehát rotációs helyzetekben történő fejlesztésével megerősítjük és a nem kívánt aszimmetriából adódó problémáktól megóvunk.

Ízületi mozgástartomány

A labdák elütéséhez vagy fogadásához egyaránt szükség van a megfelelő ízületi mozgástartományokra. Minél jobban szeretnél játszani, annál nagyobb fontosságú lesz számodra a teniszben elsődleges ízületek mozgástartományának kihasználása. Programunk célja, hogy szinkronba és kiegyensúlyozottan meg tudd tartani ízületeid mozgékonyságát, hogy ezzel is megóvd magad a sérülésektől.

ROBBANÉKONYSÁG
ÉS ÜGYESSÉG

A tenisz technikájának alapja a pontosan és gyorsan kivitelezett mozdulatok. Ez szükségeltetik, hogy időben elérd és vissza tud ütni a labdát, bármerre is menjen az. Programunk célja, olyan törzsizomzat fejlesztése, amely stabil alapot biztosít számodra a sprinteléshez és labdakezelések különböző formáihoz anélkül, hogy rendszeresen sérülést szenvedj.

HELYES TARTÁS

A tenisz dinamikus és statikus mozdulatok gyors váltakozásán alapszik. Mivel erre sportra jellemző az aszimmetrikus izomfejlődés, ezért kiemelten fontos, hogy megelőzzük a rossz testtartást és annak következményeit.

Programunk célja, hogy megelőzd a problémákat és megőrizd tested kiegyensúlyozott működését.

FORMAIDŐZÍTÉS

A teniszmérkőzések meglehetősen megterhelőek a test számára. Minél hatékonyabb a mozgásod, annál több energiát tudsz termelni kevesebb erőkifejtéssel. Így hosszabb játszmák sem lehetnek számodra elérhetetlenek. Programunkkal elérheted a fejlettségi szintednek és kitűzött céljaidnak megfelelő hatékonyságot és izomegyensúlyt, amely lehetővé teszi, hogy a lehető legjobb formádat tudd a pályán hozni.