Kapcsolat

ÜZENET KÜLDÉS

Adatkezelesi tájékoztató

6 + 2 =

Gyakran ismételt kérdések

Miért kezdjem el a pilatest?

Mert egyrészt, kortól, nemtől és edzettségi szinttől függetlenül elkezdheted.

Mert a pilates gyakorlatok a test “egyensúlyának” érdekében a mélyizmok mozgatására nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen egészséges, szép, és jól működő izomzat csak akkor fejleszthető, ha mind a tartásért felelős izomzat, mind a végtagokat működtető izomcsoportra odafigyelünk. Ha a mély izomtorna eredményeképp a stabilizáló izmok újra felveszik eredeti szerepüket, nem csupán hogy jobban tudjuk használni mozgató funkcióikra a felületi izmokat, de egy halom kellemetlen fájdalom is meg fog szűnni. A Pilates módszer az erőközpont (mélyizmok) megerősítése után belülről kifelé erősíti az izomzatot!

Miért van szükség férfiaknak is pilatesre?

A férfiak genetikailag erősebb, ám kötöttebb izomzattal rendelkeznek, mint a nők! Gyakran már fiatal korban megkezdődik észrevétlenül az izomegyensúly eltolódása. Ezt fokozza az a tény is, hogy férfiak nem nyújtanak alaposan edzést vagy mozgást követően (tisztelet a kivételnek). Ez pedig az izmok további rövidüléséhez vezet, amely elősegíti a hát- és derékfájdalmak kialakulását és későbbiekben nagy valósínűséggel porckorongsérvhez vezethet.

Pilates könnyű?

A Pilates a mozdulatok technikájának elsajátításáról szól. Ha meglepően könnyűnek találsz egy gyakorlatot, akkor rosszul végzed azt. Ne aggódj! Hamar észre fogom venni és ott leszek, hogy segítsek.

Pilates túl lassú, unalmas?

Akinek „unalmas” egy- egy gyakorlat, vagy azt mondja már „csináltuk” nem érti a pilates lényegét. Ez lehet összpontosítás vagy testtudat hiánya is. Nem lépünk magasabb szintre mindaddig, amíg az alapokat megfelelően el nem sajátítottuk! Könnyebb gyorsan elvégezni egy gyakorlatot, de ez azt jelenti, hogy inkább lendületet használsz, mint erőt. Minél lassabban végzel egy gyakorlatot az azt jelenti, hogy annál jobb a technikád és hatékonyabb vagy. Így óvod meg testedet a sérülésektől, miközben egyre formásabb lesz tested és kiegyensúlyozottabb a lelked.

Hány alkalom ajánlott egy héten?

Ha szeretnéd látni az előnyöket, a gyakoriság és a rendszeresség a legfontosabb. Én mindig azt szoktam ajánlani, hogy ha csak 1-szer is, de tudsz időt fordítani magadra az is legyen rendszeres és folyamatos, Ez nyilván lassabb fejlődést eredményezhet, de ez is egyénileg változó. NEM VAGYUNK HASONLÓK. Pont ettől olyan szép, ha látjuk és érezzük az eredményt. Testünk majd jelzi, hogy mire van szükségünk.

Mit vigyek magammal?

Az edzésekre cipőt nem, de kényelmes, nem laza ruhát kell hoznod. Minden más szükséges felszerelést, valamint törölközőt, a Pilates Center biztosít számodra.

Időskorban elkezdhetem?

Igen. Sosincs késő elkezdeni mozogni. Sőt! Idősek számára az egyik legbiztonságosabb edzésmódszer a pilates. Hozzám akár csoportos, akár egyéni órára jelentkezel, mindig figyelembe fogom venni az életkorod és adottságaidat is. Úgy módosítom a gyakorlatokat, hogy az az előrehaladásod szolgálja a legnagyobb biztonságban.

Ha még nem sportoltam, akkor eltudom–e kezdeni?

Ebben az esetben különösen javasolt, hiszen idővel a mozgáshiány fájdalmakhoz, egészségügyi problémákhoz vezet. Óráimon figyelembe veszem azt a tényt is, ha valaki most szánta rá magát a minőségi mozgásra.

Ha kérdéseidre nem kaptál választ, keress bizalommal.