LEGYÉL TE A LEGJOBB

A világ egyik legnépszerűbb és a legnagyobb tömegeket megmozgató sportja, amelyet a legfiatalabbaktól az idősebbekig mindenki képes élvezettel és odaadással űzni.

A labdarúgó sportolónak viszont kiemelten kell figyelnie csapata dinamikájára úgy, hogy mindezek mellett képes legyen álló vagy kocogó helyzetből történő sprintelésre, hirtelen irányváltásra, labdafogadásra, cselezésre, passzolásra vagy azonnali rárúgásra. Testének képes kell lennie 90 – 100 percen keresztül is akár pontos és jól begyakorolt mozdulatokra, amellyel irányítani tudja a labdát, miközben állóképessége határait feszegeti.

Ezért nagy a veszélye annak, hogy túlterhelődnek az ízületek, meghúzódhatnak vagy akár sérülhetnek az ízületeket stabilizáló szalagok és izomzatban zúzódások, kisebb szakadások alakulnak ki.

A labdarúgás esetében különös figyelmet kell fordítani a csípő-térd-boka egység egészséges mozgásterjedelmének védelmére, regenerációjára, hogy mindig meccsre kész állapotban maradhasson a sportoló. Legyen szó akár él- vagy hobbi focistáról.

ERŐ

Erős törzsizomzat nélkül nem lehet koncentrált, kiegyensúlyozott és robbanékony mozdulatokat létrehozni. Ez az alapja annak, hogy rövid sprintek, hirtelen irányváltoztatások, kitámasztó lépések, cselek, szökkenések és rúgások sérülésmentesen jöhessenek létre. Programunk célja, hogy dinamikusan megerősítsük a labdarúgásnál terhelt ízületeket stabilizáló izmait. Nagy figyelmet fordítva arra, hogy felszínre kerüljenek a rejtett, apró elmaradások, amelyek későbbiekben akár komoly ízületi kopásos vagy instabilitási problémákhoz vezethetnek.

TECHNIKA

Egyensúly, stabilitás és erő tökéletes összhangja teremti meg minden focista számára azt, hogy egyre gyorsabban, ügyesebben és robbanékonyabban tudjon megfelelő helyre érkezni, cselezni, passzolni és végül kapura rúgni. Programunkkal segítjük a hozzánk forduló sportolót, hogy törzs-izomerősítő mozdulatok közben, megfelelő egyensúly megtartása mellett képes legyen precíz és komplex mozdulatok kivitelezésére.

ÁLLÓKÉPESSÉG

Gyors és robbanékony mozdulatok kivitelezéséhez stabilan és kitartóan működni képes izom és ízületi reakciókra van szükség. Minden egyes ilyen mozdulatnál bődületes energiát használ fel a focista, amely korai fáradáshoz vezethet abban az esetben, ha ezek nem tökéletesen kivitelezett formában tudnak a meccs alatt számtalanszor megismétlődni. Programunkkal a mély, tartó és stabilizáló izmok erő állóképességét labdarúgásra specializált módon erősítjük azért, hogy a minket felkereső sportoló állóképessége magasabb szintre tudjon fejlődni.

STABILTÁS

Egyensúlyi reakciók alapja az izmok bekapcsolódási gyorsasága és ízületek alkotó elemeinek stabilizációs képességeinek összhangja. Ezt sport specifikusan kell fejleszteni. Stabilizáló izomzatnak mindig kitartóan kell szolgálnia az egyes mozdulatokat. Programunk célja, hogy törzsizomzatot olyan testhelyzet megtartása mellett erősítsük, amelyek a labdarúgók számára elengedhetetlenül fontos.

GYORSASÁG

A gyorsaságnak és robbanékonyságnak mindig a gyorsan mozgósítható energia jelenléte a feltétele. Állóképesség, harmonikus mozgás és tudatosság mellett a megfelelő légzéstechnika és regeneráció teremti meg annak lehetőségét, hogy a focista akár az utolsó percekben is maximumot ki tudja hozni mozdulataiból. Ehhez viszont tökéletesre fejlesztett testtudat és törzsizomzat szükséges. Programunk célja, hogy aki hozzánk fordul megismerje testének reakcióit és esetleges nem ismert kompenzációs mozdulatainak hátterét. Az így felismert tényekre alapozva tervezzük meg számára azt az edzésprogramot, amivel mozgás közbeni regenerációját tudja segíteni, hogy egyre többet és egyre hosszabb távon képessé váljon robbanékony mozdulatok végrehajtására.

CSÍPŐ – TÉRD – BOKA STABILITÁS / MOBILITÁS

Labdarúgás közben szinte állandó a hirtelen irányváltásokkal járó mozdulatok, amelyek fokozott terhelést adnak a láb instabilabb ízületeire úgy, mint a bokára és térdre. Ezért a csípő mozgékonyságának és stabilitásának megőrzése alapvető fontossággal bír. Ha fáradtabb egy játékos és nem megfelelően képes már figyelni mozdulataira, annál nagyobb az esély egy-egy kisebb sérülésre ezeken a területeken. Minden ilyen apró, néha alig észrevehető probléma limitálja a sportoló egészséges mozgékonyságát, amely rövid időn belül ízületi gyulladáshoz, kopáshoz vezethet. Programunk célja, hogy segítsük megtartani vagy visszaépíteni a minket megkereső focista ízületi mozgástartományait az érintett területeken.