LEGYÉL TE A LEGJOBB

A súlyzós edzés viszonylag a legtöbb sérülésért felelős edzésforma, ennek okai a statikus terhelés, amely teljesen ellentmond a test stabilizáló rendszerének működtetésének.

Az ízületekben a mozgás általában egysíkúan jön létre, emiatt a terhelés folyamatosan egy területen jelentkezik.

Sérülésekhez vezető legfőbb okok:

– testtudat hiánya
– a rosszul megválasztott terhelés ami rosszul végzett gyakorlatokhoz vezet
– bemelegítés hiánya vagy nem megfelelően végzett bemelegítés
– külső rögzítők helytelen használata
– átvezetés nélküli gyakorlatok váltása
– rossz testtartásban végzett gyakorlatok

ERŐ

Az erőfejlesztés alapja, egy stabilan és kitartóan működni képes törzsizomzat.
A mély stabilizáló izmok (core) erősítése, aktiválása és idegi ellátottsága eltér a végtagokon található izmokétól. A törzsizomzat erősítése teljesen más alapokon nyugszik, mint a végtagi izmok erősítése. Pilates Center programja a core izomzat hasznosítható megerősítésén alapszik.

TESTTUDAT

Hiánya, a rossz mozdulatok hibásan megválasztott terhelések és túledzések, így a fáradásos sérülések alapja is. A tested határainak pontos ismeretét célozzuk meg programunkkal, így lesz biztonságosabb és hatékonyabb a súlyzós edzés.

FLEXIBILITÁS / MOBILITÁS

Általános tévhit, hogy a lenyújtott izomzat nem lehet szép és tónusos. Programunk egyik célja, hogy elérd a kívánt formád, mivel tónusos és anatómiailag is szép izomzatot csak jó testkontrollal (core izomzat) egészséges mozgástartományban végezve, lehet csak elérni.

TÓNUSOS IZOMZAT

Az elért testforma fenntartása közép és hosszútávon a legnehezebb feladat. Sajnos sokan csak kiegészítők használatával és a szervezet erősen megterhelő testkezelésekkel tudják ezt egy ideig megtartani. Ebben az esetben szervezet vészreakciókkal reagál, ami önmagában ellehetetleníti a tartós és egészséges test működését. Programunkkal a felszínes izmok alatti izmokat tonizáljuk, amit ez az edzéstípus nem képes megfelelően erősíteni, mivel a bázis izmok fogják kiemelni a súlyzós edzés által megerősített izomkötegeket. Segítünk, hogy gyorsabban , tartósabban, egészségesebben tudd elérni a megjelenési formádat.