LEGYÉL TE A LEGJOBB

A kerékpározás olyan sport, amelyet fiatalok és idősebbek egyaránt élvezhetnek. Akár profi sportolók, amatőrök vagy azok akik épp új kardió mozgásuknak választják a bringázást.

Sokak már kisgyermekként megtanulnak biciklizni, de csak felnőttként határozzák el, hogy egy magasabb szintre lépjenek. Amint a kerékpárosok komolyabban foglalkoznak teljesítményükkel, hamar módot keresnek erejük és sebességük javítására.

Ez általában magában foglalja  az edzések gyakoriságát  és a megtett távolságok növelését. Mint minden sportnál itt is eljutnak egy holtponthoz. Ilyenkor mihamarabb javasolt sportág specifikusan megoldást találni, mert ha túledzés következik be,

akkor az negatívan  befolyásolhatja a motivációt és teljesítményt. Tehát, ha az edzés mennyisége vagy sportoló technikájának fejlesztése már nem biztosítja a kitűzött cél elérését, hova mehet ilyenkor egy versenyző, hogy teljesítőképessége tovább tudjon növekedni?

A válasz, hogy első lépésként meg kell vizsgálni mozgástechnikájuk fejlettségi szintjét. A jó mozgáskészség lehetővé teszi a kerékpárosok számára, hogy a lehető leghatékonyabban használják fel erejüket a jó teljesítmény érdekében. Ez azt jelenti, hogy optimalizálják testtartásukat a kerékpáron, javítják a pedál hajtásukat. Így lehetővé téve a maximális teljesítmény elérését.

HATÉKONYSÁG

Itt segít a Pilates Center program, megismertetjük a sportolóval, hogy milyen eltérések vannak aktuálisan a testtartásában és azt hogyan tudja korrigálni. Lehetővé tesszük számukra, hogy erős, kiegyensúlyozott tartóizmokat fejlesszenek és megtanítjuk arra, hogyan kell ezt az állapotot megtartani a kerékpározás során.

STABILITÁS

A testtudat hiánya instabilitást és aszimmetrikus izomerőt jelent, mely sérüléshez vezethet. A Pilates Center programja fejleszti az izomerőt és a testkontrollt, amely szükséges a maximális teljesítmény eléréséhez.

PEDÁL TECHNIKA

Kevés olyan fontos dolog van a kerékpározásban, mint a pedálozás, hiszen itt egyszerre kell megtartani a test tömegét és mozgatni egy kör alakú kötött pályán a pedálokat. Programunk segít,hogy a törzsizomzatodat hatékonyan tudd működtetni dinamikus tekerő mozgás közben, így több energiád maradjon a pedál hajtására.

SEBESSÉG

Nagyobb sebesség megtartásánál az összerendezett koordináció és az egyensúly kiemelkedően fontos.

ERŐ

A core izomzat hatékony működtetése által több erőt tudsz a megfelelő gyorsaság elérésére és annak fenntartására fordítani.

EGYENSÚLY

A teljesítmény hajszolása sok esetben sérülésekhez vezet. Ezek hátterében az áll, hogy egyes izmok már fáradtak, míg a mozgásban részvevő többi izomzat még megfelelő módon reagál. Edzéseinken a sérülés létrejöttéért felelős izmokat izoláltan de egyben funkcióban fejlesztjük.