LEGYÉL TE A LEGJOBB

Kosárlabdások folyamatosan figyelem mellett kirobbanó gyorsasággal végrehajtott, pontos mozdulatokkal irányítják a labdát miközben állóképességük határait feszegetik azzal, hogy egy pillanatra sem állnak meg játék közben. Sprintelnek, cseleznek, koncentrálnak és minél magasabbra ugranak, hogy csapatuk sikerrel vegyen részt minden meccsen. Naponta akár több alkalommal is.

Ezért nagy a veszélye annak, hogy túlterhelődnek az ízületek, meghúzódhatnak vagy akár sérülhetnek az ízületeket stabilizáló szalagok és izomzatban zúzódások, kisebb szakadások alakulnak ki.

A kosárlabda esetében különös figyelmet kell fordítani a váll, a térd és derék funkcióinak védelmére, regenerációjára, hogy mindig meccsre kész állapotban maradhasson. Legyen akár szó él- vagy hobbi sportolóról.

ERŐ

Erős törzsizomzat nélkül nem lehet koncentrált, kiegyensúlyozott és robbanékony mozdulatokat létrehozni. Ez az alapja annak, hogy rövid sprintek, kilépések, cselek, ugrások és karmozdulatok sérülésmentesen jöhessenek létre. Programunk célja, hogy dinamikusan megerősítsük a kosárlabdázásnál terhelt területek tartó izmait. Nagy figyelmet fordítva arra, hogy felszínre kerüljenek a rejtett, apró elmaradások, amelyek későbbiekben akár komoly problémákhoz is vezethetnek.

STABILITÁS

Egyensúlyi reakciók alapja az izmok bekapcsolódási gyorsaságának és ízületek stabilitásának összhangja. Ezt sport specifikusan kell fejleszteni. Stabilizáló izomzatnak mindig kitartóan kell szolgálnia az egyes mozdulatokat. Programunk célja, hogy törzsizomzatot olyan testhelyzet megtartása mellett erősítsük, amelyek a kosárlabdások számára elengedhetetlenül fontos.

BOKA-TÉRD MIBILITÁS

Egyensúly és erő tökéletes összhangja teremti meg minden kosárlabdázó számára azt, hogy egyre gyorsabban, ügyesebben és robbanékonyabban tudjon cselezni, felugrani és kosárra dobni. Programunkkal segítjük a hozzánk fordulókat, hogy erőfejlesztő mozdulatok közben, megfelelő egyensúly megtartása mellett képes legyen precíz mozdulatok kivitelezésére.

TECHNIKA

Mivel a kosárlabdázás közben szinte állandó a hirtelen irányváltásokkal járó mozdulatok, a láb instabilabb ízületeire úgy, mint a bokára és térdre, fokozottabb terhelés hárul. Minél fáradtabb egy játékos, annál nagyobb az esély a sérülésre ezeken a területeken. Minden ilyen apró, néha alig észrevehető probléma limitálja a sportoló egészséges mozgékonyságát, amely rövid időn belül ízületi gyulladáshoz, kopáshoz vezethet. Programunk célja, hogy segítsük megtartani vagy visszaépíteni a minket megkereső sportolók ízületi mozgástartományait az érintett területeken.

SÚLYPONT EMELKEDÉS

Elrugaszkodás, emelkedés, dobás és visszaérkezés harmonikus és precíz kivitelezéséhez a stabil izom és ízületi reakciók alapjára épülő súlypontemelkedés adja meg a lehetőséget. Minden egyes ugrással bődületes energiát égetünk el, amely korai fáradáshoz vezethet, ha nem tökéletesen kivitelezett formában tud a meccs alatt számtalanszor megismétlődni. Programunkkal és elrugaszkodás gyakorlására kifejlesztett eszközeinkkel segítjük sportolóinkat az ugrástechnikájuk tovább fejlesztésében

VÁLL ÉS CSUKLÓ IZÜLET VÉDELME

Csapatsportok esetén, ahol érintkezhetnek az ellenfelek, az ízületi sérülések előfordulási gyakorisága lényegesen magasabb. A fokozott terhelésnek és károsító behatásoknak kitett ízületek védelme ilyen esetekben létfontosságú. Programunk ezekben az esetekben a célízületek stabilitását segítő izom- és szalagrendszerek egészséges állapotának megőrzést, regenerációját célozza meg.