LEGYÉL TE A LEGJOBB

A vízi sportok mindenki által közkedveltek, mivel az úszni tudás az életünk fontos része.
Alapvető életelemünk a víz. Egyszerre tartja fent testünket és ad teljes értékű ellenállást mozgás közben.
Tehermentesített közegben tartó izomzatunk funkcionális működése megváltozik. Ízületeinket, izomzatunkat, keringésünket és légzésünket más terhelések érik.

A víz egyszerre lehet a leggyengébb és legnagyobb terhelés szervezetünkre.

Úszás alapja a hatékony technika és erő-állóképesség, amelyek karbantartott törzsizomzattal, fejlett vérkeringéssel, tüdőkapacitással és összerendezett, koordinált izomműködéssel érhető csak el. Ezen képességek birtokában válhatsz te is még jobb úszóvá úgy, hogy tested működésébe hibátlan maradhasson mind a vízben, mind a szárazföldön.

Programunk célja, hogy egyensúlyt építsünk ki tested teljes mozgató rendszerében. Úszás specifikus pilates foglalkozásaink célpontja a módosult edzéskörnyezet által megváltozott izomműködések és ízületei terhelések okozta sérülések megelőzése, kezelése.

Erő állóképesség

Úszás az a sport, ahol már az első mozdulattól ugyanazzal az ellenállással találjuk magunkat szemben. Megfelelő technika elsajátításának alapja a kitartóan működni képes törzsizomzat, amely alapjául szolgál a kar- és lábmozdulatok pontos, gyors és ritmusos kivitelezésének. Programunk célja, hogy az úszásformákra jellemző, teljes testet céltudatosan erősítő edzés segítse céljaid elérést, miközben figyelemmel lesz követve egyéni eltéréseid kijavítása is.

Hatékonyság

Gyorsabb úszás, egyre hosszabb távon. Ez mindenki számára a cél, aki az úszást választja sportjának. Az úszásnemek helyes kivitelezése a rendszeres mozgástechnika fejlesztésével érhető csak el. Az eltérő izomcsoportok kontrollált és begyakorolt aktiválása, a megfelelő erővel alapozza meg a hatékonyságot.

Egyensúly

Úszók esetén különösen figyelni kell arra, hogy megfelelően tudjon izomzatuk mind vizes környezetben, mind hétköznapokban működni. Egyensúlyt kell teremteni az eltérő környezetek való tekintettel. Programunk célja, hogy az felhajtó erő miatt megváltozott működésű és ezáltal másképp erősített törzsizomzat alkalmas legyen megbirkózni mind a vízben történő edzés, mind a teljes értékű gravitációs térben történő mozgás által kiváltott terhelésekkel.

Ízületi mozgástartomány

Mint minden sport, a minőségi úszás alapvető követelménye a legteljesebb mozgástartomány megléte ízületeinkben. Programunk célja, hogy az ízületeket stabilizáló izmok, szalagok és egyéb ízületi alkotók a lehető legjobb állapotban legyenek tartva. Így védve meg téged a korai váll, derék vagy csípőízületi problémáktól.

Helyes tartás

Mivel az úszást egy megváltozott környezetben végezzük, ezért fokozott figyelemmel kell lennünk testünk sportmozgáshoz történő alkalmazkodására. Sajnos a hanyag tartás nagyon jellemző a tartósan vizes sportokat űzők körében. Programunk célja, hogy megelőzzük vagy javítsuk testtartásod hibáit. Segítve ezzel, hogy tested minden környezetben a legjobban tudjon teljesíteni.